ВИСТИНСКО ЧУДО: Змии лазат по иконата на пресвета Богородица, ова случување има огромно значење (ВИДЕО)


Од преображение внатре и надвор од Црквата се појавуваат змии. Локалните жители ги нарекуваат змии на Пресвета Богородица.

Во источниот дел на Кефалонија, недалеку од селото Маркопуло, се наоѓа мала Црква посветена на Пресвета Богородица.

Овде, веќе многу години, еднаш годишно на празникот Успение на Пресвета Богородица се случува нешто необично.

Од преображение внатре и надвор од црквата се појавуваат змии. Локалните жители ги нарекуваат змии на Пресвета Богородица.

Секој ден бројот на змиите се зголемува, а пред Успение ги има во целата околина. Тие денови жителите на селото одат по долината на чиј падини се наоѓа црквата и собираат змии, за да и ги принесат на Пресвета Богородица.

Од каде доаѓаат змиите и каде исчезнуваат после празникот – тоа никој не го знае. До денешен ден ова останало голема тајна.

За време на чествувањето, змиите слободно ползат помеѓу луѓето не плашејќи никој.

Навистина, за време на чествувањето се случуваат неверојатни работи: змиите како ракавици се обвиткуваат на рацете на верниците, ползат по иконата, како и по лепчињата подготвеи за литијата.

Германски научници ги проучувале змиите, но не можеле да ги сместат во ниту една од познатите видови на змии. Тие имаат сива боја и многу тенко тело,а не се подолги од еден метар.

Локалните жители веруваат дека доколку некоја година змиите не се појават – тоа е лош знак. Така било и во 1940. и 1953. година кога на островот биле забележани силни земјотреси.


Like it? Share with your friends!

-11
13 shares, -11 points

log in

reset password

Back to
log in
Choose A Format