Никола имал милиони евра и неколку компании: Еден ден одлучил сето тоа да им го поклони на пријателите и заминал да живее во шума


Приказната за младиот човек кој повлекол потег кој ги шокирал сите кои го познаваат.

Пред пет години, Балканот го освои веста за Никола Бориќ, кој бил сопственик на неколку компании и успеал да изгради мултимилонска империја. А потоа на 39 години, целиот свој луксуз им го поделил на пријателите, а тој заминал да живее во шума без ништо, дури и без струја.

Никола се населил во Паркот на природата Папук во Хрватска. Тоа било пред пет години, и целиот регион ја следи неговата приказна.
Никола тогаш го опишал својот живот – се капел во када на отворено, каде што ја перел и облеката, немал струја ниту планирал да ја воведува, живеел во колиба, спиел четири часа дневно, а јадел само еднаш неделно.

-Во Етиопија видов колку малку јадат луѓето, па таму започнав со сировата храна, па потоа само со овошје, па со блендирано овошје и така јадев се помалку и помалку – објаснува Никола кој вели дека таквиот режим му годи и планира да продолжи така, или дури со уште помалку храна.

И куќата ја направил практично сам. Оџак од кал, куќа од слама, дрвен под… Му помагале пријателите и партнерката Зорана.

А потоа на почетокот на оваа година Никола и неговата девојка доживеале голем шок – куќата целосно им изгорела.

Денес тој успеал да изгради сопствено мало претпријатие, па еколошки одгледува овошје, зеленчук, месоо, мед. Тој продава и зимница, чаеви, јаткасти и шумски плодови, и ги доставува ширум Хрватска.

Судејќи по сето тоа, враќање во цивилизација не планираат и сосема се задоволни со изборот со својата партнерка кој го направиле пред пет години.

Животот во шума е убав!


Like it? Share with your friends!

3
2 shares, 3 points

log in

reset password

Back to
log in
Choose A Format