Нирвана – секс поза која доведува до екплозија на задоволство, за двајцата


Нирвана – секс поза која доведува до екплозија на задоволство, за двајцата…

Сексот не е само секс, туку водење љубов, и навистина е добро во сето тоа да ви помогнат и одредени сексуални пози.

Во мистичните учења на будизмот, нирва е состојба во која се ослободувате од животните грижи и тежината. Ваквото учење се применува на сите сфери од животот, а со самото тоа и на сексуалните односи.

Исто чувство треба да искусите со партнерот, а во тоа ќе ви помогне оваа Камасутра поза.

Како се изведува позата Нирвана?

Оваа поза има сличности со мисионерската. Жената лежи на грб со подигнати нозе и цврсто собрани бедра, а нозете треба да ги обмота околу вратот на својот партнер и да не му дозволи да се ослбооди.

Изненаден од физичкиот отпор, мажот двојно ќе ги зголеми своите напори, додека жената ќе го регулира темпото на партнерот.

Рацете можете да ги спуштите покрај себе или да ги испружите над телото. Пенетрацијата е блиска и длабока, што им овозможува на партнерите да почувствуваат максимална блискост и буквално да се спојат во заедничката сексуална екстаза.

log in

reset password

Back to
log in
Choose A Format