Октоподите се прекрасни суштества, но доколку го видите овој, бегајте од него што подалеку (ВИДЕО)


Прекрасни но смртоносни суштества.

Постојат околу 300 видови на октоподи и можеби нема да ви се допаднат на прв или втор поглед, но тие се фасцинантни и неверојатно интелигентни суштества.

Сепак, една група октоподи, под името амфиоктопус, е посебно интересна. Пред се, тие треба да ги одбегнувате, а на снимката во продолжение можете да видите редок момент кога една од нив е снимена. Никако не треба да ја допирате, бидејќи е исклучително отровна.

Сепак, шансата да се сретнете со неа доколку летувате на Медитеранот е рамна на нула, бидејќи ги населува тропските и суптропските води, но и таму ретко ја гледаат.

Погледнете го видеото во продолжение:

log in

reset password

Back to
log in
Choose A Format