Пензионерите искрено одговорија за што најмногу фантазираат во кревет, еден од нив ќе ве зачуди


Пензионерите искрено одговорија за што најмногу фантазираат во кревет, еден од нив ќе ве зачуди…

Пензионерите признаа кои се нивните најголеми фантазии во кревет.
Доколку мислите дека со годините опаѓа желбата за секс и желбата за испробување на нови работи, тогаш грешите.

Така барем покажува истражувањето спроведено во Велика Британија во кое учествувале 2.400 лица од двата пола, постари од 60 години.

Резултатите многумина ќе шокираат, но навистина.

Повеќе од 60% од пензионерите изјавило дека пред смртта би сакале да испробаат тројка, или некој друг облик на групен секс.

Сличен процент сонуваат и за садо-мазо игри, врзување, камшикување и слично.

Околу 50% од анкетираните изјавиле дека не им пречело да пробаат малку “плескање по задникот”.

Исто така, на листата фантазии одлично котира и играњето улоги во спалната соба – од медицинска сестра до напалена учителка.

Интересно е што жените во ите години малку повеќе размислуваат за секс од мажите, а за двата пола важи дека за водење љубов, во просек, размислуваат 10 пати дневно.

Дури 10% од испитаниците порачале дека би сакале до крајот на годината да имаат нова сексуална врска, дури и ако тоа значи дека мора да ги изневерат своите партнери.

“Луѓето се подоцна зпаочнуваат да се грижат за сексот. Впрочем, истражувањата покажуваат дека честиот секс може да го продолжи животот и да го подобри психичкото и менталното здравје”, изјавил портпаролот на сајтот кој ја организирал анкетата за пензионерите.

log in

reset password

Back to
log in
Choose A Format