Хакерите открија непознати детали досега и што планираат да прават: “Се спремаме за преку 30-40 напади во рок од неколку недели”


Интервју со хакерите кои во изборната вечер ја нападнаа страницата на агрегаторот time.mk објави it.mk, во кое тие објаснуваат дека не направиле никаков ДДос напад и дека не се одговорни за нападот на страницата на Државната изборна комисија, но открија нови, досега непознати детали.

Најавуваат и десетици други, многу поголеми напади во следните недели, за да се промени нешто во државата, затоа што, како што велат, со добро, ништо не се сменило.

„Загрижени сме (за кривична одгоровност за нападот), но мора некој да изреагира на ваков начин во оваа држава, очигледно со добро ништо не се постигна во последните 20 години. Секако нема да бидат 2-3 напади, се спремаме за преку 30-40 напади во рок од неколку недели. И да, ниту еден напад нема да биде ДДОС.“

Целото интервју прочитајте го на IT.mk

log in

reset password

Back to
log in
Choose A Format