Во овој период од денот мажите најмногу сакаат секс, додека пак најголем дел од жените сакаат во…


Во овој период од денот мажите најмногу сакаат секс, додека пак најголем дел од жените сакаат во…

Утринскиот секс е подобар од вечерниот или обратно? Ова е дискутабилно прашање, обично помеѓу мажите и жените.

Мажите се будат наутро и најчесто сметаат дека тогаш е најдобро време за секс. Жените обични обожаваат вечерен секс – кога работите ќе станат поопуштени – после завршени обврски и кога децата спијат.

Зошто ова се случува и како можете да го решите проблемот?

Тестостеронска разлика

Мажите имаат скок на нивото на тестостерон помеѓу шест и девет часот наутро. Тие природно сакаат да ја искористат утринската ерекција.

Секако, жените имаат најмала количина на дневен тестостерон наутро и минимално зголемување се до вечерта.

Разлика во хормонските циклуси

Мажите можат да доживеат дневна разлика од 25-50% тестостерон наутро.

За жените пак, значајни промени на тестостеронот не се случуваат секојдневно, туку месечно, со најголем пораст во средината на месецот во текот на овулацијата (и тоа зголемување не е толку драматично колку она кое го доживуваат мажите).

Лична хигиена и чистота

Поголемиот дел сакаат чисти тела и убави мириси пред сексот. За жените, мислата на утринско мириса на неизмиени заби, ноќна пот и генитален мирис може да ја уништи и најголемата желба за секс.

Бидејќи мажите не се премногу чувствителни на мирис, овие прашања би можат да бидат последната работа во нивниот ум кога ќе го почувствуваат топлото опуштено тело на партнерката.

log in

reset password

Back to
log in
Choose A Format