Два дена пред смртта напишала краток водич за среќа: Ова се најважните работи во животот


Два дена пред смртта напишала краток водич за среќа: Ова се најважните работи во животот…

Среќата навистина се наоѓа во малите нешта. Токму тоа ни го потврдува и овој краток водич кој 18-годишната Џес Ферклуг го напишала пред својата смрт. Би се изненадиле колку малку им е потребно на луѓето за да почувствуваат вистинска и неизмерна среќа.

Оваа девојка, која боледувала од редок облик рак на коските, решила да ја сподели својата голема мудрост со светот, оставајќи нешто важно зад себе. Нејзината листа која е наречена „Нештата кои моментално се најважни“ го обиколи светот и замисли многу луѓе. Погледнете за што станува збор.

1. Поминувајте време со пријателите и семејството.

2. Водете дневник, бележете ги спомените преку зборови, снимки и фотографии.

3. Заменете ги лошите нешта со добри.

4. Читајте, слушајте, разговарајте, а потоа пишувајте и создавајте музика.

На крајот од оваа листа стои и пораката која секојдневно ги инспирира нејзините најблиски, како и оние кои никогаш немале среќа лично да ја запознаат.

5. Токму овие нешта се оние кои нè прават среќни и затоа верувам дека тоа е тајната на животот. Бидете среќни и обидувајте се да бидете добри кон другите, без разлика колку невозможно ви изгледа тоа.

log in

reset password

Back to
log in
Choose A Format