Доколку го видите ова во окото на вашето дете, веднаш реагирајте, еве за што се работи


Дури 48% родители ги забележале овој симптом кај децата, наведува една студија. Но поголем број мислеле дека е грешка на фотографијата. Тоа мора да се смени зашто е прашање на живот и смрт.

Овој текст ќе ви помогне да можете да ги откриете овие сериозни симптоми кај децата на време. Кога тетката на ова тригодишно момче ја погледната фотографијата забележала нешто шокантно. Забележала дека нешто не е во ред со неговите очи. Во десната зеница забележала чуден одблесок.

На почетокот мајката на ова момче мислела дека тоа е само проблем на фотографијата, меѓутоа тетката инсистирала да појдат на доктор, офталмолог.

Докторот дијагностицирал шокантна болест: Момчето имало ретинобластома во двете очи. По четири месеци хемотерапија, туморот во десното око се намалил како и помалиот тумор во левото око. Благодарение на тетката, неговиот живот е спасен. Меѓутоа тој ќе остане слеп на десното око. За среќа секој од нас може ова да го открие.

Направте фотографии со блиц. Ако забележите било кој од овие знаци, веднаш појдете кај очен лекар:

-Кога едната зеница е бела, а другата црвена

-Кога едната зеница е црвена, а другата црна

-Кога зениците се со различна боја

Секој родител треба ова да го знае. На тој начин можете да спасите живот на дете. Споделете го овој пост со вашите пријатели, можеби на некој можете да му помогнете веднаш да реагира.

log in

reset password

Back to
log in
Choose A Format