Доколку чувате мачка, ова растение никако не смеете да го имате во домот


Доколку чувате мачка, ова растение никако не смеете да го имате во домот…

Растението кое многумина го одгледуваат во становите е отровно и за кучињата и за мачките, а станува збор за монстера (Monstera deliciosa).

Нејзините листови, кои украсуваат многу домови, содржат отровни супстанци кои можат да го загрозат животот на вашето милениче.

Иако многу мачки и кучиња ќе бидат одбиени со горчливиот вкус на билката, конзумирањето на големи количини може да доведе до низа проблеми: проблеми со варење, пореметување на дишењето, тешкотии при голтање, отекување на јазикот, болка во усните, повраќање, застој во работата на бубрезите, па дури и смрт.

log in

reset password

Back to
log in
Choose A Format