Докторите предупредуваат, внимавајте на овие работи додека имате анален секс, втората може да предизвика тешки инфекции


Аналниот секс за некого е уживање, за некого чиста перверзија. Некои велат дека е незаменлив дел од сексуалниот живот, додека други велат дека е неморално и е против законите на природата.

Многу жени ќе кажат дека аналниот секс боли и дека не е пријатно чувство, или дека имаат анален секс само за да го задоволат партнерот, а не себе.

Дали аналниот секс навистина боли? Можеби да, но ако се почитуваат некои упатства тогаш несмее да се случи тоа…

Ако знаете што правите, аналниот секс не смее да боли

Стручњаците велат дека мала е границата помеѓу уживањето и болката, па токму затоа аналниот секс боли. Аналниот отвор, анатомски гледано располага со многу нервни завршетоци, а тие допринесуваат жените да уживаат во сексот, но и да доживеат болка ако целата постапка не е правилно изведена.

Внимавајте на хигиената пред сè

Ректумот е дел од телото кој е изложен на фекалии. Неговото темелно миење со топла вода е најважно пред да имате анален секс. За време на аналниот секс користете презерватив. Исто така, никако немојте да комбинирате анален секс и вагинален со ист презерватив, бидејќи можете да допринесете за развој на тешки вагинални инфекции.

Користете лубрикант

Главна причина зошто аналниот секс боли е недоволната лубрификација. Затоа, секогаш користете лубрикант врз база на вода, кој ќе овозможи добра подмачканост и нема да предизвика болка.

Правете го тоа полека

Откако ќе обезбедите лубрикант, презерватив и ќе започнете со актот, бидете трпеливи и пенетрирајте полека. Многу важно е партнерката да биде опуштена бидејќи мускулите ќе бидат олабавени и ќе дозволат непречена пенетрација. Доколку почувствувате дека партнерката е напната и несигурна не продолжувајте, прекинете со актот и пробајте да ја опуштите партнерката, со галење или масажа на аналниот отвор.

Аналниот секс е зачин на сексуалниот живот. Секако, доколку и двајцата се согласуваат и доколку знаат да го изведат правилно.


Like it? Share with your friends!

-1
5 shares, -1 points

log in

reset password

Back to
log in
Choose A Format