Еве зошто жените обожаваат груб секс и како да го испробате: Жените најмногу сакаат кога ги…


Еве зошто жените обожаваат груб секс и како да го испробате: Жените најмногу сакаат кога ги…

Иако гребењето, плескањето, воздишките и страственото грицкање може да звучат како дел од прирачник за БДСМ, тие се всушност дел од најстариот и најценет водич за секс на светот – Кама сутра, древен хиндуистички текст напишан околу 400. години пред новата ера.

Очигледно луѓето и во тие години имале време за груб секс, а некои сексолози тврдат дека постои физиолошко и психолошко објаснување за грубата љубов односно грубиот секс.

“Една од причините е позната и како теорија за пренос на возбудата. Кога вашиот партнер ве гребе, грицка или плеска по задникот, вашиот крвен притисок расте и срцето побрзо ви чука”, изјавила Никол Праус, сексолог.

Освен тоа, како што тврди Праус, во човечкиот мозок постојат подрачја кои реагираат на болка, а тие подрачја се преклопуваат со подрачјата кои реагираат на сексуална возбуда.

Таа советува дека пред да се обидете да бидете груби во кревет, разговарајте со партнерот за да се уверите дека тој се чувствува сигурно со вас. За време на предиграта можете да разговарате во какви груби работи уживате.

Бидете отворени. Сфатете дека желбите на вашиот партнер не значат ништо за нивното минато и досегашните искуство. Грубо, е само еден од многуте начини за секс.

“Секогаш ја препорачувам методата за жолта, зелена и црвена боја. Секако, секогаш треба да постојат зборува за “не” и “доста”, но морате да им дадете до знаење и кога нешто ви се допаѓа”, советува Моушуми Гос, лиценциран брачен терапевт.

log in

reset password

Back to
log in
Choose A Format