Зема запалка и на сите им ги отвори очите: Еве кои маски најмногу штитат од корона (ВИДЕО)


Зема запалка и на сите им ги отвори очите: Еве кои маски најмногу штитат од корона…

Не е сеедно што ставате преку устата.

Со желба еднаш за секогаш да докаже кои маски штитат од коронавирус а кои се само обичен материјал кој го ставаме преку уста, еден Филипинец изведе мал експеримент.

Тој не направи ништо магично, а истото можете да го пробате и вие. Тој зеде обична запалка и дуваше низ маската, за да види кога ќе успее да го изгаси пламенот, а кога не.

Момчето на видеото е медицински техничар, а за резултатите од неговото истражување, погледнете го видеото во продолжение:

@vihannce08

Understanding the differences of face mask. ##coronavirüs ##covid ##facemask ##mask ##fyp ##n95 ##coppermask ##zyxcba♬ Coronavirus Check – 7eer


Like it? Share with your friends!

1
2 shares, 1 point

log in

reset password

Back to
log in
Choose A Format