Италијанците ги открија најчестите грешки кои ги правиме при подготовка на пица и тестенини


Италијанците ги открија најчестите грешки кои ги правиме при подготовка на пица и тестенини…

Погледнете во што остатокот од светот грешки кога се во прашање најпознатите италијански специјалитети.

Постојат неколку најчести грешки кои луѓето ги прават додека јадат и подготвуваат италијанска храна.

Паралелно на светската љубов кон италијанската храна, истражувањето во кое учествувале 2000 британци открило дека повеќе од 60% од нив не се свесни за вистинскиот начин на подготовка и јадење тестенини.

Ова се најчестите грешки кои остатокот од светот ги прави кога се во прашање најпознатите италијански специјалитети.

Лебот со бел лук, го сметаат за додаток на тестенините.

Јадат леб пред оброкот.

Полни кори кај подготовка на пица.

Додаваат сирење на тестенините.

Не користат пире од домат за подготовка на макало.

Ги сечат шпагетите за да ги скратат.

Додаваат павлака на карбонарата.

Ставаат масло во водата во која се подготвуваат тестенините.

log in

reset password

Back to
log in
Choose A Format