Млада девојка со трогателна приказна: Моето момче одбиваше да има секс со мене со месеци, бидејќи беше…


Млада девојка со трогателна приказна: Моето момче одбиваше да има секс со мене со месеци, бидејќи беше…

Кога во животот би наишле на затворена врата, дефинитивно мора да ја преиспитаме причината зошто всушност сме се нашле во таква ситуација, едноставно, за се постои причина.

Во продолжение можете да прочитате несекојдневна приказна, во кој негативните искуства од минатото, влијаат на можеби блескавата иднина.

Oва е целото писмо на читателката:

„Моето момче го претепа и силуваше поранешната девојка и од тогаш тој има проблем со сексот. Би му помогнала да го надмине тоа што му се случило, но не знам како. Како повторно да го направам сексот помалку комплициран за него?“, прашува читателката.

Одговорот на терапевтката бил совет кој им се препорачува на сите кои искусиле сексуална траума.

„Многу е тешко тој сам да го надмине тоа, без стручна помош. Ова може да биде тешко и за тебе бидејќи би требало да го пуштиш сам да иницира секс за да ја надмине анксиозноста и стравот. За сега обиди се да не заземаш став на надмоќна личност за секс. Охрабри го да разговара со тебе во врска со тоа што се случило и не го притискај да ти се доверува“, вели Конели.

Таа дава јасни упатства како да се поставите ако некој чувствува непријатност за време на сексот.

„Слушај за неговиот проблем без давање на совети и немој да се срамиш да побараш помош од терапевт“, вели Конели.


Like it? Share with your friends!

4
10 shares, 4 points

log in

reset password

Back to
log in
Choose A Format