Мудри совети од 103 годишна баба: Никогаш немојте да…


Бабата на една популарна блогерка живеела 103 години. Иако нејзиното образование било скромно, долговечната баба на својата внука во наследство и оставила 21 мудрост кои блогерката ги поделила со своите читатели.

Еве ги

 1. Тишината е злато
 2. Почитувајте се себе си и другите вас ќе ве почитуваат
 3. Не врзувајте се за материјалното
 4. Ако превисоко се искачите падот ќе биде многу болен
 5. Животот е математика, со константни плусови и минуси
 6. Толерирајте ги другите
 7. Што ќе сеете тоа и ќе жнеете
 8. Простувајте на своите непријатели
 9. Никогаш не се предавајте
 10. Морате да се развивате
 11. Почитувајте го вашето семејство
 12. Размислите пред нешто да направите
 13. Инспирирајте ги другите и служете им на другите
 14. Изградите цврсти темели
 15. Верувајте во неочекуваното
 16. Никогаш немојте да завидувате на успесите на другите
 17. Бидете личност од збор
 18. Давајте великодушно, земајте по малку
 19. Не одете по покусиот пат
 20. Заземете се за себе
 21. Се што има почеток има и крај.

log in

reset password

Back to
log in
Choose A Format