Научниците тврдат дека мажите не знаат зошто жените обожаваат орален секс, тие сакаат да…


Двете истражувања кои се занимавале со орален секс предизвикаа многу различни коментари.

Кога некој би ве прашал зошто луѓето сакаат орален секс, вие веројатно би одговориле: Поради задоволство.

Но, тоа е само еден дел од приказната, а научниците во две контроверзнии истражувања го поврзале оралениот секс со еволуција.

Исто така, тие тврдат дека жените и мажите имаат различни мотиви за орален секс.

Во истражувањето објавено во научниот магазин Journal of Reproductive Immunology, мотивот за орален секс кај жените е природен, создаден во текот на неколку илјадници години еволуција.

Имено, овде се наведува дека внесувањето на машката ДНК во системот за варење, низ голтањето на семенскиот материјал, им овозможува на жените да се привикнат на машката ДНК и со леснотија да ја толерираат фетусовата ДНК, и истото да не го отфрлат како страно тело.

Лавина коментари предизвика и истражувањето објавено во магазинот Evolutionary Psyhology во кое се наведува дека основниот мотив за мажите да им пружат орален секс на жените, е тоа што на тој начин полесно ќе ја задоволат својата партнерка, и на тој начин ќе се намали можноста таа да ги изневери.


Like it? Share with your friends!

1
1 share, 1 point

log in

reset password

Back to
log in
Choose A Format