Неколку придобивки од редовниот секс: Редовниот секс е најдобриот лек за болести поврзани со…


Неколку придобивки од редовниот секс: Редовниот секс е најдобриот лек за болести поврзани со…

Научниците од Бристол, 10 години го проучувале влијанието на сексот на здравјето на луѓето.

Сексот е пријатен, забавен, но и здрав. Резултатите од истражувањето ќе ви се допаднат, бидејќи сега, знаеме и кои болести ги спречува.

  1. Ризикот за смрт е дури за 50% помал за мажите кои барем еднаш во 7 дена доживуваат барем два оргазми
  2. Редовниот секс го намалува ризикот од мозочен удар, а спречува и развој на кардиоваскуларни болести
  3. Паровите кои имаат секс барем четири пати во 7 дена имаат помлада и поздрава кожа, па изгледаат пет години помлади
  4. За време на сексот се активира хормонот на растот, кој ги уништува слободните радикали, а добро делува и на тонусот на мускулите
  5. Редовниот секс е најдобар лек против стрес
  6. Луѓето кои имаат секс барем еднаш во две недели, ретко страдаат од несоница
  7. Сексот ги штити мажите од карцином, така што ејакулацијата го намалува создавањето на канцерогени клетки во простатата

log in

reset password

Back to
log in
Choose A Format