Новак Џоковиќ со бурна изјава за судиката која ја погоди со тениско топче: “Таа не треба да…”


Новак Џоковиќ со бурна изјава за судиката која ја погоди со тениско топче: “Таа не треба да…”

“Таа не мора да оди во болница поради ова! А мојата кариера?”

Наскоро се очекува обраќање на Новак Џоковиќ по овој повод, пишуваат српските медиуми.

Новак Џоковиќ тешко го прифатил она што се случило кон крајот на првиот сет од мечот со Пабло Карењо.

Несакајќи ја погоди линиската судика во глава или врат, и поради тоа судијата одлучи да го дисквалификува.

На мрежата водел разговор со судиите и организаторите, обидувајќи се да ги вразуиме и да ја променат одлуката.

“Таа не мора да оди во болница поради ова”, им рекол Новак на организаторите, откако на дамата и било подобро.

log in

reset password

Back to
log in
Choose A Format