Огромен гуштер извлече зајак од дупката (ВИДЕО)


На интернет кружи снимка на која се гледа како Комодо гуштер влегува во зајачка дупка и од неа извлекува зајче.

Не е познато каде настанала снимката, но овие гуштери можат да се пронајдат во Африка, Океанија, Азија, но и во Севверна и Јужна Америка.

Тоа се големи гуштери кои можат да нараснат и до три метри. Тие се месојадни животни кои се хранат со јајца, помали рептили, риби, птици, инсекти и како во овој случај, мали цицачи.

log in

reset password

Back to
log in
Choose A Format