Откриена морничава тајна на Нацистичка Германија, еве за кого работел Хитлер


Откриена морничава тајна на Нацистичка Германија, еве за кого работел Хитлер…

Се наметнуваат прашања зошто Јапонија го нападна САД наместо да ја нападне Русија, зошто нацистите не сватиле дека нивните комуникации се пробиени, зошто Хитлер не ги освоил нафтените полиња на Русија и Блискиот исток кога имал можност, зошто шестата армија не смеела да се повлече од Сталинград и таканатаму.

Одговорот на овие прашања е денеска јасен како ден: Војната е наместена.

Зошто Хитлер, архинепријател на еврејските банки, правек како да не знае дека Ротшилд ја контролира Англија и Америка, иако тоа сите го знаеја. Логично е да во тој случај, Англија биде нападната пред Русија, но….

Книгата на Грег Халет, под името „Хитлер бил познат британски агент“, од 2005 година претставува теорија по која култните шефови сакале да го поробат човештвото и да воспостават еднинствена светска власт.

Неговото тврдење е дека Хитлер бил британски агент, е засновано на сведочење на тајните мрежи на пензионирани известувачки агенти. Иако нема документирани докази, Халет претставува прилично логични претпоставки.

Адолф Хитлер бил во Англија од 1912 до 1913 година, а тоа го невела неговата снаа во својата книга:

„Мемоарите на Бриџет Хитлер“, од 1979 година, историчарите и биографите целосно го игнорирале овој факт.

Халет навел дека Хитлер од фебруари до ноември 1912 година е обучуван во Британската воена школа за психолошки операции во Тависток во Девон и во Ирска. „Воените машини им е потребна војна, а тоа значи дека им се потребни и обучени дупли агенти кои ќе бидат нивни марионети“, напиша Халет.

Снаата на Хитлер навела дека тој изгледал сосема поинаку кога ја посетил неа и нејзиното семејство после тоа.

„Ми делуваше болно. Постојано читаше, но не книги, туку некакви памфлети на германски јазик. Не знам што имаше во нив напишано, ниту пак од каде ги добил“, напишала таа. Халет тврди дека тоа биле упатства за обука од Тависток.

Кога Халет вели дека Хитлер бил британски агнет, тој мислел всушност дека работел за илуминатите, масонски култ на супер богат банкар кој ја контролира испреплетената мрежа на картел, а чие седиште е во Лондон.

Неговите теории би можеле да објаснат многу неочекувани случувања во Втората светска војна. На пример, зошто Хитлер дозволил 335.000 сојузнички војници да побегнат во Данкирк?

Нацистичкиот триумф во фебруари 1940 година бил крај на првата рунда. Илуминатите немале намера да го завршат мечот така брзо, ниту да ги пуштат нацистите да победат.

Во летото 1940 година, кога нацистите ја контролирале Европа, и кога Велика Британија била во габули, шефот на нацистичката известувачка служба, Абвер, адмирал Вилелм Канарис, изјавил дека романскиот министер за надворешни работи, Микаел Стурџи, да стане неутрален поради Англија, „треба да ја добие војната“. Тој истото го порачал и на шпанскиот диктатор Франк.

Халетовата теорија исто така може да објасни зошто Хитлер, е архинепријател на еврејските банки, правел како да не знаел дека Ротшилд ја контролира Англија и Америка, иако тоа сите го знаеја. Логично би било да во тој случај Англија биде нападната пред Русија.

Халетовата хипотеза објаснува:

1. Зошто Хитлер можел да се прошири на Рајнската област без страв од последиците.

Зошто нацистичката воена машинерија била финансирана од Банките од Англија.
Зошто Хитлер не го затворил Медитеранот кај Гилбарт и зошто шпанскиот диктатор Франко останал неутрален, иако имал поголем долг кон фашистите откако му помогнале да ја добие граѓанската војна.

Зошто штабот И.Г. Фарбен во Франкфурт никогаш не бил бомбардиран, Тој станал штаб на ЦИА.

Зошто Банките на Англија го наградиле Хитлер за освојување на Прага, така што му дале чешки златни резерви кои се наоѓале во Лондон.

Сето тоа го објаснува зошто Хитлер водел смешна расна политика наместо да се потруди да добиде војна. Можел да вклучи милиони Словени (и уште повеќе Евреи) за да ја совлада Русија. Наместо тоа, тој се пуштил во борбата која не можел да ја добие.

Се наметнуваат прашања зошто Јапонија го нападна САД наместо да ја нападне Русија, зошто нацистите сватиле дека нивните комуникации се пробиени, зошто Хитлер не ги освоил нафтените полиња на Русија и Блискиот исток кога имал можност, зошто шестата армија не смеела да се повлече од Сталинград и таканатаму, пишува WebTribune.


Like it? Share with your friends!

4
8 shares, 4 points

log in

reset password

Back to
log in
Choose A Format