Парализа во сонот, кошмар кој ќе го доживееме сите, барем еднаш во животот


На секој еден му се случило, или има голема можност да му се случи во иднина, брзо да заспие а потоа одеднаш да се разбуди и….

Вашите очи се отворени, но не можете да се помрднете, како некој да ве има зграпчено… некоја неверојатна сила, можеби дух, вонземјанин или нешто трето.

Оваа состојба се нарекува парализа при спиење, непријатен и морничав феномен поврзан со нормалната хипотонија која се јавува во РЕМ фазата.

Кои се можни причинители?

Одредени фактори ја зголемуваат склоноста кон парализа и халуцинации, како што се:

Спиење со лицето нагоре или легнати на плеќи

Зголемен стрес

Нагли промени на околината или начинот на живот

Луциден сон што непосредно се случил пред епизодата.

Претерано користење на алкохол и недостаток од соодветно спиење

log in

reset password

Back to
log in
Choose A Format