Погледнете кој е најпаметниот знак во хороскопот – овие луѓе се докажани генијалци


Погледнете кој е најпаметниот знак во хороскопот – овие луѓе се докажани генијалци…

Како прво, важно е да знаете дека интелигенцијата има две форми:

Аналитичка интелигенција – која се мери со тестови за интелигенција и е поврзана со когнитивните способности на личноста.
Перцепција – која значи препознавање и разбирање на емоционалниот и физичкиот свет онаков каков што е.

Најинтелигентните знаци, во смисла на аналитичка и перцептивна интелигенција се: Водолија (аналитичка) и Скорпија (перцептивна). Скорпиите исто така и најтешко можете да ги излажете. Тие секогаш ја гледаат вашата мотивација без разлика што им кажувате и што кажуваат другите. Но, секој знак е интелигентен на различен начин. Прочитајте повеќе во продолжение.

Огнени знаци – Овен, Лав и Стрелец

Огнените знаци имаат интуитивна интелигенција и ова се знаците кои преземаат ризици. Нивниот оган ги тера да заработуваат многу пари, а и да ги убедат другите дека го можат истото.

Земјени знаци – Бик, Девица и Јарец

Овие знаци имаат практична интелигенција. Овде спаѓа сè од балансирање на буџетот до решавање проблеми на работното место.

Воздушни знаци – Близнаци, Вага и Водолија

Овие знаци поседуваат аналитичка интелигенција. Тие живеат во светот на идеите и се поврзани со социјализирањето. Овие знаци повеќе ги сакаат идеите отколку емоциите, а нивното социјализирање им е стимулација за нови идеи.

Водени знаци – Рак, Скорпија и Риби

Водените знаци имаат перцептивна интелигенција. Тие се оние кои ги разбираат вашите чувства и мотиви. Во кинеската астрологија водата е поврзана со интелигенција. Водните знаци се поврзани со сите останати, а светот е токму тоа. И дали знаевте дека хороскопскиот знак на Ајнштајн е Риби?

log in

reset password

Back to
log in
Choose A Format