Поразувачки: Овие типови на мажи можат да ја имаат секоја жена


Поразувачки: Овие типови на мажи можат да ја имаат секоја жена…

Истражувањето објавено во магазинот “Еволуција и човечко однесување” открило дека жените нјмногу ги привлекуваат мажи кои имаат карактеристики на црна тријада: нарцизам, макијавелизам и психопатија.

Колку и да звучи бизарно, жените повеќе сакаат лоши момци, а не насмеани, се наведува во истражувањето. Исто така, истражувањето повикува мажите да не бидат насмеани туку намрштени.

Друго истражување, објавено во магазинот Журнал оф неурасајенс покажало дека машката пот сексуално ги возбудува жените, предизвикувајќи забрзана работа на срцето и зголемено ниво на хормонот за стрес.

Тоа го побива верувањето дека мажите мора да мирисаат како штотуку да излегле од парфимерија се со цел да ја освојат жената.

Секако, тоа не значи дека треба да се фрлаат геловите за туширање и дезодорансите, и да ја запостават личната хигиена, пишува порталот Крстарица.

log in

reset password

Back to
log in
Choose A Format