После 8 години го добив овој веренички прстен и ми се плаче, дали сум спонзоруша или тој го достигна дното?


После 8 години го добив овој веренички прстен и ми се плаче, дали сум спонзоруша или тој го достигна дното?

На фејсбук групата “Полиција за веренички прстени” секој ден се појавува некој нов проблматичен прстен.

Овој пат, идната невеста која не беше задоволна со својот веренички прстен кој го добила, фотографијата ја објави на форумот Редит.

-Заедно сме осум години, а веќе три разговараме за брак. Ова е прстенот за кој штедел. Се прашувам дали сум материјалист и спонзоруша затоа што не сакам да го носам овој беден прстен? – прашала оваа девојка.

Баш се потрудил да го најде најевтиниот. Тоа доста зборува за тоа каков ќе биде во брак. Искрено, јас сум на твоја страна. Ова изгледа како играчка. Дури и за малку пари би можел да купи некои прстен кој нема да експлодира кога ќе ја стиснеш раката. Не е работата во неговата цена, мене не ми се допаѓа како изгледа, ова невпечатливо и јадно – и порачуваат оние кои ја поддржуваат.

“Јас работам со накит, специјализирана сум за веренички прстени и бурми. Се што имам да кажам е – жени, ве молам не се мажете за типови кои ви даваат вакви прстени”.

Ги имаше, секако и оние кои застанаа на страната на младоженецот.

“Мислам дека секој пат кога проблемот е во прстенот, всушност постои многу поголем проблем”, “искрено, мене не би ми сметало доколку вереникот ми поклони ваков прстен. Важно е тоа што се сакаме и дека сакаме да стапиме во брак”.

log in

reset password

Back to
log in
Choose A Format