Првиот симптом на рак се појавува на рацете: Еве како да го препознаете


Првиот симптом на рак се појавува на рацете: Еве како да го препознаете.

Дланките се еден од деловите на телото кои најмногу ги користиме. Се ракуваме, подигнуваме и спуштаме работи, ги валкаме.

Поголемиот дел од нас не водат доволно сметка за нив. Погледнете ги своите дланки и проверете дали на нив можат да се прочитаат знаците на раката.

Иако е сосема нормално рацете да станат суви, понекогаш сувата кожа не може да се среди ниту со употреба на креми и лосиони. Во тој случај би требало да посетите доктор. Сувата кожа на надланките и местата кои ја изгубиле бојата можат да укажуваат на сериозен проблем.

Отечени раце

Ракот е познат по тоа што прави промени во целото тело, па доколку забележите било што чудно, треба веднаш да посетите доктор.

Доколку вашите дланки ви отекуваат, веднаш побарајте стручна помош.

Болка во рацете

Доколку без причина чувствувате болка во рацете, тоа може да биде еден од симптомите за рак. Тој предизвикува болка во различни органи, а тоа ги вклучува и дланките. Ракот на целосно друг дел од телото може да се манифестира низ болка во дланките.

Останати симптоми на рак

Рацете се само еден од можните симптоми. Изненадното губење на тежина, постојан умор, иритантна и упорна кашлица исто така можат да бидат знаци за оваа болест, пишува порталот Крстарица.

log in

reset password

Back to
log in
Choose A Format