Привлекува пари како луд: Овој предмет ставете го под креветот каде што спиете


Оваа амајлија ќе привлече позитивна енергија во вашиот дом.

Кога лежиме во кревет, во текот на денот додека одмараме или во текот на ноќта кога спиете, нашиот ум подсвесно ја впива енергијата на местото на кое се наоѓата, па под креветот, според фенг шуи правилата, не би требало да се наоѓа ништо – освен еден исклучок.

Генерално просторот под креветот мора да биде отворен. Многу луѓе сепак практикуваат да под креветот складираат работи кои не ги користат, а според правилата на фенг шуи учењето, тоа е голема грешка.

Доколку сакате добар проток на енергија во домот, под креветот не чувајте ништо освен овој предмет. Тој предмет е “кутиај со богатство”.

Што е всушност кутија со богатство?

Тоа е специфична фенг шуи алатка за привлекување на одредени желби. За почеток, потребно е да изберете кутија во која ќе чувате работи, а најдобро би било да биде дрвена, бидејќи дрвото ја претставува приземјената енергија на растот, напредокот и делувањето.

Кога станува збор за тоа што би требало да ставите во кутијата, прво самите себе мора да си го поставите прашањето: “Што ме прави навистина среќен/на?”.

Изберете предмети за кои мислите дека во животот во внесуваат позитивна енергија и она што само вие го сакате. Нека тоа биде предмет кој ќе ги претставува вашите животни желби.

Доколку сакате повеќе пари, кутијата наполнете ја со парички, накит, дукати, злато, скапоцени или полускапоцени камења, кристали, но во неа не ставајте монети.

Доколку пак сакате љубов, кутијата наполнете ја со црвена боја – свеќи, природни мириси, миризливи креми и масла.

log in

reset password

Back to
log in
Choose A Format