Проститутkи откриваат: Еве што можат да научат тие од својата работа


Сексуалните работници имаат многу поемотивни и интимни односи отколку што мислиме. Една студија открила дека третина од мажите кои бараат услуги на сексуалните работници тоа го прават не заради сексот, туку заради „емоционална интимност“.

Сексуалните работници откриваат што научиле за љубовта и сексот на таа работа. Иако нивната работа е табу, овие мажи и жени открија неколку вредни лекции за интимноста и важноста на сексот за нашите животи.

1.Повеќето луѓе сакаат да ја чувствуваат таа интимност што доаѓа со посветена врска

Живееме во свет во кој многумина се срамат од некои традиционални врски и посветеност. Но, многу сексуални работници велат дека нивните клиенти не сакаат само секс. Тие исто така сакаат да ги доживеат чувствата што доаѓаат од наводно застарените конвенции на излегување.

2. Да се ​​има „хемија“ со партнерот не е нешто што доаѓа спонтано.Треба да се работи

Конер Хабиб, писател и порно везда, открил дека заради својата работа, научил да гледа на љубовта и интимноста поинаку во неговиот личен живот. Поточно, интимноста престана да се смета за неостварлива и спонтана појава.

3. Барањето подобар секс може да го подобри и вашиот сексуален живот и вашата самодоверба

Иако некои луѓе мислат дека сексот со странци, поради пари, е лош секс, Кити Стикер, порно актерка, откри дека нејзиното искуство не е така.Не само што таа имала добар секс на работа, туку и ја подобрила нејзината самодоверба.

4. Физичкиот изглед не е толку важен за атрактивноста како што мислиме

Хабиб рече дека сексот со други порно sвезди за време на неговата кариера му помогнал да научи дека физичкиот изглед не е единственото нешто што влијае на привлечноста.

5. Јасно изразување желби може да ви го подобри сексуалниот живот

Знаеме дека јасно изразување согласност е важно и секси. Виктор, кој е транссексуалец, рече дека тоа е главната точка во неговата работа.

6. Сите имаме фетиши и тоа е она од што не треба да се срамиме

Бидејќи општеството честопати таквите луѓе ги смета за „изопачени“, многу луѓе се срамат да ги признаат своите фетиши. Рај, вработен во „Рентбој“, рече дека една од причините што неговите клиенти ја бараат за негова услуга е тоа што тие бесрамно ги признаваат своите „настраности“.

7. Поврзувањето со себе е најдоброто нешто што можете да го направите за да се поврзете со друго лице

Психолозите отсекогаш го фалеле ефектот на самите себе и само-откривањето како дел од патот кон создавање на повеќе смислени врски. Рај, кој започна да ја работи работата за подобрување на самодовербата, се согласи со нив.

log in

reset password

Back to
log in
Choose A Format