Роквица – погледнете што може да излечи овој магичен зеленчук


Роквицата е мал и многу симпатичен зеленчук кој се одгледува во домашни услови.

Неговиот плод е многу вкусен и малку лут, но сето она што го содржи во себе за зачувувањето на доброто здравје на секој човек го прават да биде помеѓу првите здрави зеленчуци во нашата исхрана.

Ова растение е богато со несварливи јаглехирати што го олеснуваат варењето на храната, содржат вода, добри се против запек и им ги олеснуваат проблемите на оние што патат од хемороиди.

Роквицата одлично детоксира, а нејзините природни сокови го смируваат дигестивниот систем.

Лековитите состојки помагаат при побрзо заздравување на хемороидите. Затоа, да не го потценуваме и да гледаме да биде што е можно повеќе на нашата трпеза.

log in

reset password

Back to
log in
Choose A Format