Секс поза “Амазонка” – жените и девојките тврдат: Мажите не можат подолго од една минута во оваа поза


Секс поза “Амазонка” – жените и девојките тврдат: Мажите не можат подолго од една минута во оваа поза…

Јасно ни е дека некои луѓе не сакаат премногу да експериментираат, но сексуалниот чин треба да се зачини со некоја поинаква поза од време на време.

Од таа причина, позата “Амазонка”, која потсетува на мисионерската, им дозволува на партнерите да ги заменат улогите, односно партнерката да биде таа која е доминантна и која го диктира ритамот на самиот чин.

Како се изведува?

Во оваа поза, мажот е тој кој е во мисионерска положба со свиткани нозе кај колената, односно лежи на грб во кревет.

Партнерката од горната страна исто со свиткани колена треба да се намести над него. Пенетрацијата може да биде длабоко доколку таа одлучи така да биде.

Оваа поза го олеснува контактот очи во очи и доведува до сексуална поврзаност. Сепак, важно е лицето кое се наоѓа на врвот да има добра способност да ја одржи својата положба.

Стимулацијата помеѓу клиторисот и Г точката варира, но добрата страна е што личноста која се наоѓа на врвот има слободни раце за рачно да го стимулира клиторисот.

Оваа позиција исто така би можела да биде неверојатно добар начин за постигнување на заеднички оргазам, а стимулацијата кај мажите во оваа поза е драстично зголемена.

log in

reset password

Back to
log in
Choose A Format