Таа има 40 години и заработува 1.000 долари дневно, мажите и велат: Најди нова работа (ФОТО)


Имала своја фирма, сопруг и деца, а потоа и пришле на улица и и понудиле работа, сега има 40 години и заработува 1.000 долари дневно.

Се во мојот живот одеше со нормален тек – завршив факултет, се омажив, градев кариера, родив дете. А потоа на 40 години го открив својот вистински повик.

Ејнсли Дивајн (46) од Ариза вели дека до својата 40та година водела просечен живот.

“Имав успешна кариера како агент за недвижнини. Имав и своја фирма која успешно работеше. Отсекогаш сум била згодна и често ми приоѓале момчиња со иста возраст како мојот син”, вели Ејнсли, додавајќи дека на тоа никогаш не посветувала внимание.

А потоа, вели, на 40 годишна возраст добила понуда да стане интернет модел.

“Ми пријдоа неколку продуценти и ме прашаа дали сум засмилуваа за тоа да станам модел на нивниот сајт”, раскажува таа.

Вели дека понудата веднаш ја заинтригирала и веднаш ја купила потребната техничка опрема.

“Првото вклучување во живо го имав во октомври 2016 година и не ми падна на памет да се повлечам. Заработувам 1000 долари дневно и тоа е мојата работа од соништата. Нема повеќе досадни заминувања во канцеларија – се будам наутро, ја вклучувам камера и јас сум подготвена. Поради својот изглед имам многу клиенти, но морате да имате и дебела кожа бидејќи секогаш ќе се најде некој кој ќе ви каже дека сте престари за ова или дека треба да најдете вистинска работа”, вели таа за Бизнис Инсајдер, додавајќи дека има целосно поддршка од својот сопруг.

“Првиот ден ми рече дека сум прекрасна и презгодна и дека треба да им го покажам тоа на сите, тоа го вели и денес, после толку години во оваа работа”, вели таа.


Like it? Share with your friends!

4
3 shares, 4 points

log in

reset password

Back to
log in
Choose A Format