3 работи кои не смеете да ги направите после секс, ова ќе го полуди вашиот партнер или партнерка


Сексот би требало да биде забавен, но, што после него?

Да ги оставиме работите кои би требало да ги направите, и да се позанимаваме со работите кои не треба да ги направите после сексот.

Така што, би требало да го избегнувате следново:

Не критикувајте!

Ова е најважното правило во кревет. Никогаш после сексот не смеете да го критикувате партнерот – последиците може да бидат катастрофални. Сигурно не сакате сексот да биде уште полош или поретко да го имате. Ако за време на сексот партнерката направила нешто што не ви се допаднало, после сексот не е време за изнесување на такви работи.

Одложете го разговорот за некој друг пат, на некое друго место. Во врската треба да се разговара за односот да биде здрав, но во некои ситуации разговорот подобро е да се одложи.

Не посегнувајте по мобилниот, далечинското…

Ок, сега го направивме тоа и одиме понатаму! Ако случајно ви падна на памет веднаш после сексот да го пуштите телевизорот или мобилниот – заборавете! Подобро би било времето да го посветите еден на друг, макар само да лежите прегрнати во креветот.

Да станете и да си заминете

Сосема различно е ако се работи за секс на брзина пред работа и ако двата брзате за некаде, но друга работа е ако го направите неочекувано, а воопшто не и дадете никакво објаснување. Таквиот потег говори дека на ја почитувате партнерката и нејзините емоции.

log in

reset password

Back to
log in
Choose A Format